Amenzile aplicate avocaților lui Ilan Șor, pentru neparticiparea la ședința de judecată, au fost anulate4Foto© publika.md

Amenzile aplicate avocaților lui Ilan Șor, pentru neparticiparea la ședința de judecată, au fost anulate

, 8 știri, 6 vizualizări

Curtea Supremă de Justiție a decis anularea amenzilor aplicate avocaților lui Ilan Șor, pentru pretinsa neparticipare la o ședință de judecată. Instanța supremă a confirmat că nu sunt motive pentru aplicarea sancțiunii procedurale. Decizia a fost luată, în 4 noiembrie, în urma examinării recursului depus de către avocații Aureliu Colenco, Denis Calaida și Iulian Balan, transmite un comunicat al PP „Șor”.

Avocații lui Ilan Șor reiterează faptul că decizia Curții de Apel Chișinău de-i amenda, pentru că nu s-au prezentat la ședința instanței de judecată, este una ilegală, al cărei scop a fost de a continua intimidările la adresa liderului Partidului „ȘOR”, Ilan Șor.

„Considerăm că sancționarea neîntemeiată a avocaților, la ședința de judecată din 19 octombrie 2021, reprezintă o intimidare și o presiune față de avocați, în vederea exercitării apărării „comodă” părții acuzării și instanței de judecată, însă în detrimental liberei exercitări a atribuțiilor noastre profesionale.