Arnaud Lagardère demisionează din funcția de director general al Grupului Lagardère, după ce a fost pus sub acuzare3Foto© unimedia.info

Arnaud Lagardère demisionează din funcția de director general al Grupului Lagardère, după ce a fost pus sub acuzare

, 4 știri, 7 vizualizări

Arnaud Lagardère, șeful grupului cu același nume, a renunțat marți, 30 aprilie, la mandatele sale executive, inclusiv la cel de director general. Acesta a fost pus sub acuzare în cadrul unor anchete privind finanțarea cheltuielilor personale de către companiile sale, scrie AFP, citată de g4media.ro. Lagardère Travel Retail a fost singura companie care a depus dosarul la licitația privind închirierea spațiilor comerciale de la Aeroportul Internațional Chișinău (AIC) sistată ulterior.

Arnaud Lagardère este suspectat că a apelat la conturile companiilor sale pentru a-și finanța stilul de viață și cheltuielile personale timp de mai mulți ani și a fost pus sub acuzare luni, 29 aprilie, pentru „diseminarea de informații false sau înșelătoare, cumpărare de voturi, abuz de bunuri corporative și abuz de putere, precum și nedeclararea conturilor”, a declarat o sursă judiciară. „El a fost plasat sub control judiciar cu interdicție de administrare și cu obligația de a depune o garanție de 200 de mii de euro”, potrivit Le Figaro.

Arnaud Lagardère a moștenit imperiul construit de tatăl său, Jean-Luc Lagardère, la moartea acestuia, în 2003.