Au fost înregistrate primele decese din afara continentului african la persoane infectate cu variola maimuței3Foto© unimedia.info

Au fost înregistrate primele decese din afara continentului african la persoane infectate cu variola maimuței

, 8 știri, 28 vizualizări

Au fost înregistrate primele decese din afara continentului african la persoane infectate cu variola maimuței - autoritățile din Spania și Brazilia au anunțat, vineri, la interval de câteva ore, moartea mai multor persoane care fuseseră infectate cu virusul. Nu se știe încă, totuși, dacă variola maimuței a fost cauza deceselor, în condițiile în care persoanele în cauză sufereau și de alte afecțiuni, scrie DIGI 24.

Astfel, crește la șapte numărul de decese înregistrate la nivel mondial din luna mai, primele cinci fiind raportate în Africa, unde boala este endemică și a fost detectată pentru prima dată la om în 1970.

În Brazilia, un bărbat de 41 de ani, bolnav de variolă, a murit joi la Belo Horizonte, a anunțat, vineri, Secretariatul de Stat pentru Sănătate din statul Minas Gerais. ”El era monitorizat în spital pentru alte afecțiuni clinice grave”, potrivit unui comunicat.