Biroul relații cu diaspora a realizat un Ghid de suport la revenire în Republica Moldova3Foto© zdg.md

Biroul relații cu diaspora a realizat un Ghid de suport la revenire în Republica Moldova

, 4 știri, 2 vizualizări

Întoarcerea acasă este întotdeauna însoțită de emoții frumoase și de bucuria reîntregirii cu familia, rudele și prietenii. Cu toate acestea, cetățenii Republicii Moldova se confruntă adesea cu provocări în procesul de revenire și reintegrare în societate. Multe dintre legile, actele și serviciile oferite de stat, cunoscute anterior, au suferit modificări majore pentru a răspunde mai bine nevoilor actuale ale cetățenilor și pentru a se alinia la standardele europene.

Guvernul Republicii Moldova consideră crearea unor condiții favorabile pentru sprijinirea și facilitarea reîntoarcerii cetățenilor în țară printre obiectivele sale prioritare. Astfel, au fost implementate programe și servicii speciale menite să ofere cetățenilor reveniți oportunități pentru dezvoltare și să-i ajute să-și construiască un viitor acasă.

În septembrie 2023 Guvernul a aprobat „Programul național de stimulare a revenirilor și de facilitare a (re)integrării cetățenilor Republicii Moldova implicați în procesul de migrație pentru anii 2023-2027”. Prin intermediul Programului, se facilitează accesul la servicii medicale, sociale și educaționale a persoanelor revenite.