Cadrele didactice vor beneficia de sporuri mai mari pentru dirigenție și verificarea lucrărilor, din 1 septembrie4Foto© n4.md

Cadrele didactice vor beneficia de sporuri mai mari pentru dirigenție și verificarea lucrărilor, din 1 septembrie

, 8 știri, 11 vizualizări

Începând cu noul an școlar 2023, cadrele didactice din învățământul primar, gimnazial și liceal vor fi remunerate în baza unei noi modalități de calcul a sporurilor cu caracter specific.

În limita bugetelor de care dispun, administrațiile instituțiilor vor putea acorda sporuri mai mari pentru dirigenție, verificarea lucrărilor scrise de elevi, administrarea cabinetelor și activitățile în care sunt încadrați copiii cu cerințe educaționale speciale (CES).  Sporurile vor constitui în total cel mult 10% din bugetul anual destinat salarizării cadrelor didactice.

Prevederile sunt incluse în circulara ce vizează implementarea Hotărârii Guvernului privind acordarea sporurilor cu caracter specific personalului didactic. Documentul a fost transmis de Ministerul Educației și Cercetării (MEC) către organele locale de specialitate în domeniul învățământului (OLDSI) și instituțiile de învățământ general.