Regulamentul de organizare și funcționare a claselor cu program prelungit, publicat în Monitorul Oficial2Foto© curentul.md

Regulamentul de organizare și funcționare a claselor cu program prelungit, publicat în Monitorul Oficial

, 5 știri, o vizualizare

Noul Regulament de organizare și funcționare a claselor/ grupelor cu program prelungit aprobat de Ministerul Educației și Cercetării a fost publicat în Monitorul Oficial. Documentul stabilește durata, programul de activitate, finanțarea, precum și metodologia de calcul a salariului cadrelor didactice care activează în clase/grupele cu program prelungit.

Conform prevederilor noului document, suma minimă achitată de către părinți pentru acest serviciu va fi de circa 550 de lei per copil pentru 6 ore într-un grup de 25 de copii. Pentru același număr de copii, prețul serviciului cu durata de 3 ore va fi de circa 280 de lei. Costul poate varia în funcție de vechimea în muncă a cadrului didactic, dar nu ar trebui să depășească 634 de lei pentru 6 ore în cazul unei grupe cu 25 de copii. Costul va varia de la o instituție la alta în funcție de numărul de copii.

Aprobarea noului document a fost determinată și de necesitatea de a racorda prevederile regulamentare la multiplele solicitări din partea cadrelor didactice care activează în clase/grupele cu program prelungit privind prezentarea modalității de calcul a salariului acestora.