Cancelaria de Stat și Departamentul de Stat al SUA au semnat un Memorandum privind combaterea manipulării informaționale7Foto© gov.md

Cancelaria de Stat și Departamentul de Stat al SUA au semnat un Memorandum privind combaterea manipulării informaționale

, 8 știri, 11 vizualizări

Un Memorandum de cooperare privind combaterea manipulărilor informaționale străine a fost semnat, astăzi, de secretarul general al Guvernului, Artur Mija, și coordonatorul Centrului de Angajament Global din cadrul Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii, James P. Rubin. La eveniment a fost prezent și ambasadorul SUA la Chișinău, Kent D. Logsdon.

Documentul prevede instituirea unei platforme pentru consultări bilaterale privind combaterea dezinformării și a informațiilor manipulatorii, care are scopul de a dezvolta strategii de răspuns eficiente și prompte între autoritățile competente ale ambelor state. Factorii implicați în acest obiectiv includ inclusiv membri ai societății civile, presei independente, mediului academic și ai organizațiilor multilaterale.

„Suntem recunoscători guvernului american pentru suportul acordat în combaterea atacurilor cibernetice și a dezinformării. Semnarea Memorandumului ne va ajuta să facem schimb de experiență eficient pe subiectele de influență și manipulare informațională străină”, a declarat secretarul general al Guvernului, Artur Mija.