Candidații care doresc să studieze la Institutul Național al Justiției, obligați să depună declarația de avere4Foto© gov.md

Candidații care doresc să studieze la Institutul Național al Justiției, obligați să depună declarația de avere

, 5 știri, 5 vizualizări

„Documentul prevede un șir de modificări esențiale care vizează activitatea și accederea la INJ. În primul rând, candidații la concursul de admitere la INJ vor fi obligați să depună declarația de avere și interese personale. Astfel, va fi asigurată transparența averii viitorilor judecători și procurori, chiar începând cu formarea lor profesională.

Aceștia vor fi supuși, din start, exigențelor unui climat de integritate publică. Mai mult, declarațiile de avere, depuse la accederea la INJ, vor servi drept punct de pornire pentru evaluarea averii viitorilor judecători și procurori, ceea ce va permite identificarea potențialelor acte de corupție”, a spus ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, în cadrul ședinței de Guvern.

Adițional, proiectul urmărește îmbunătățirea mai multor aspecte administrative privind componența, selectarea și activitatea organelor de conducere ale INJ, care vor asigura reprezentativitatea proporțională a organelor de administrare a sistemului justiției.