Castel Mimi – calea de 130 de ani de la primul chateau francez din Basarabia, pana la „centrul” Europei pentru o zi!5Foto© zdg.md

Castel Mimi – calea de 130 de ani de la primul chateau francez din Basarabia, pana la „centrul” Europei pentru o zi!

, 5 știri, 7 vizualizări

Castel Mimi este o captivanta “lectie de istorie”, vinurile de aici “povestindu-le” tuturor legenda neamului. De acum sapte mii de ani - pana la Constantin Mimi. Omul care a adus in Moldova cele mai performante tehnologii europene in domeniul constructiei, vinificatiei, dar si a valorilor morale, prin intreprinderile sociale si proiectele culturale sustinute.

Un tanar, proaspat absolvent al Scolii Superioare de Agronomie din Monpellier (Franta), care la varsta de doar 25 de ani a revenit din Bordeaux, unde a construit primul veritabil chateau francez. In premiera pentru Basarabia, Mimi a aplicat cele mai performante tehnologii in constructie - utilizarea betonului armat.

Constantin Mimi a fost si primul vinificator care a adus in Basarabia butasi de soiuri europene, oferind astfel vinului de aici o calitate recunoscuta in raza de mii de kilometri. Primul butuc de vie a fost plantat la Bulboaca in 1890 si poate fi admirat si acum, fiind cel mai vechi butuc din Moldova.