CC examineaza sesizarea Partidului „Sor”, declarat neconstitutional privind restrictionarea participarii la alegeri9Foto© realitatea.md

CC examineaza sesizarea Partidului „Sor”, declarat neconstitutional privind restrictionarea participarii la alegeri

, 19 știri, 11 vizualizări

Înalta Curte a reluat astăzi, 19 septembrie 2023, examinarea sesizării depuse de membrii Partidului Șor, declarat neconstituțional de Curtea Constituțională (CC), cu privire la modificările care le interzic să mai candideze la alegeri în următorii trei ani. Ședința a început la ora 10:00 și este transmisă în direct pe Rlive.md.

Tradițional, în fața sediului CC, au venit mai mulți susținători ai lui Ilan Șor să protesteze.

Amintim că începând de astăzi, 19 septembrie 2023, începe perioada de depunere a documentelor pentru înregistrare candidaților la alegerile locale generale din 5 noiembrie curent. Comisia Electorală Centrală (CEC) anunță că informația vizează circumscripțiile de nivelul al doilea (primari ai mun. Chișinău și Bălți, consilieri în consiliile municipale Chișinău și Bălți și în consiliile raionale).

Precizăm că ședința de joi, 14 septembrie curent, a fost amânată, din lipsă de cvorum. S-a întâmplat după ce avocații lui Șor au cerut recuzarea președintelui CC, Nicolae Roșca, iar adițional de la ședință a lipsit judecătorul Domnica Manole, pe motive de sănătate.