Ce măsuri vor fi luate pentru a gestiona aglomerările de la vamă
Poliția de frontieră menține dialogul activ cu partea omologilor din Romînia, pentru a sincroniza fluxurile de personal și autoturisme; aplică mecanismul de fluidizare „REVERS” în arterele de traversare aglomerate, pentru a direcționa tirurile spre locurile de staționare, identifică din mulțime și prioritizează spre procesare transportul de mărfuri rapid perisabile.
Angajații Inspectoratului Național de Securitate Publică al IGP activează intensiv la monitorizarea traficului rutier în zonă și asigurarea ordinii publice. Totodată, în contextul în care pentru circulație este disponibilă o singura bandă, Poliția în comun cu alte autorități a demarat un proiect de aplicare a unor marcaje rutiere din 300 în 300 de m, în formă de chenar, cu o lungime de 20 de m, ca spațiu de refugiu, pentru ca să poată fi permisă trecerea vehiculelor din sens opus. Marcajele vor fi provizorii, de culoare galbenă și pe ele va fi interzisă staționarea autocamioanelor.
Serviciul de salvatori și pompieri a creat echipe mobile, formate din paramedici, ce oferă asistența medicală și de consultanță primară șoferilor, ce se află de mai multe zile în așteparea controlului vamal. La fel a fost creat un punct medical în satul Cioara, r. Hîncești, dat fiind numărul în creștere a unităților de transport la PTF.