Ce pedeapsă a primit șoferul beat care a provocat accidentul de la Ghidighici, unde au decedat un bebeluș și mama lui5Foto© realitatea.md

Ce pedeapsă a primit șoferul beat care a provocat accidentul de la Ghidighici, unde au decedat un bebeluș și mama lui

, 13 știri, 29 vizualizări

Bărbatul care a provocat tragicul accident de la Ghidighici, soldat cu decesul unei femei de 30 de ani și a copilului acesteia de șapte luni, a fost condamnat la 8 ani și 10 luni de închisoare, cu executare în penitenciar de tip deschis. Sentința a fost pronunțată astăzi de magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

„Potrivit sentinței, inculpatul a fost recunoscut vinovat de încălcarea regulilor de securitate a circulației sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport, încălcare ce a cauzat din imprudență decesul a două persoane, săvârșită în stare de ebrietate (art.264 alin.(6) din Codul penal), stabilindu-i-se o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 8 ani și 10 luni, cu executare în penitenciar de tip deschis”, se arată în comunicatul Procuraturii Generale.

Amintim că, pe 9 iunie, un copil de numai șapte luni și mama acestuia au decedat într-un grav accident rutier, produs în localitatea Ghidighici. Polițiștii au stabilit preliminar că șoferul de 34 de ani, care era la volanul unui BMW, a pierdut controlul automobilului. Drept urmare, mașina s-a izbit violent de o Skoda, condusă de un tânăr de 25 de ani. În urma impactului, femeia și copilul au decedat pe loc. Bărbatul de la volanul automobilului Skoda și un alt copil, de 4 ani, au fost transportați la spital pentru îngrijiri medicale. Șoferul din BMW era beat și conducea cu viteză excesivă.