Cele cinci mari puteri nucleare ale lumii se întâlnesc la New York, la două săptămâni de la modificarea doctrinei nucleare în Rusia3Foto© hotnews.ro

Cele cinci mari puteri nucleare ale lumii se întâlnesc la New York, la două săptămâni de la modificarea doctrinei nucleare în Rusia

, 5 știri, 42 vizualizări

Cele mai mari cinci puteri nucleare vor avea o reuniune la New York în următoarele două săptămâni, a anunțat joi viceministrul rus de externe Serghei Riabkov, potrivit presei ruse de stat citate de Reuters. Aceste cinci țări principale puteri nucleare, SUA, Rusia, China, Regatul Unit și Franța, sunt de asemenea membrele permanente ale Consiliului de Securitate al ONU, notează Agerpres.

Viceministrul rus nu a precizat data și nici nivelul de reprezentare la care această reuniune va avea loc. Întâlnirea are însă potențialul de a fi una semnificativă în contextul escaladării tensiunilor între Rusia și Occident pe fondul războiului din Ucraina.

În timp ce Ucraina insistă pe lângă aliații săi occidentali să elimine restricțiile ce o împiedică să atace cu rachete occidentale cu rază lungă de acțiune ținte pe teritoriul Rusiei, aceasta din urmă a decis să transmită Kievului și Occidentului un avertisment constând în revizuirea doctrinei sale nucleare.