Cetățeni din Bangladesh, depistați la frontiera moldo-română3Foto© curentul.md

Cetățeni din Bangladesh, depistați la frontiera moldo-română

, 6 știri, 4 vizualizări

Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției Regionale VEST în cooperare cu colegii din Sectorul Poliției de Frontieră Iași efectuează cercetări cu privire la cinci cetățeni străini care au trecut ilegal frontiera de stat din Republica Moldova în România, peste râul Prut.

În data de 26 februarie a.c., în România, pe raza localității Cristești, au fost depistați și reținut cinci cetățeni străini a căror prezență în zonă nu era justificată. În cel mai scurt timp, a fost realizat un schimb de informații între autoritățile de frontieră din R. Moldova și România, fiind stabilit cu operativitate identitatea persoanelor. Este vorba despre cinci bărbați cu vârste cuprinse între 21 și 40 de ani, cetățeni originari din Bangladesh, care lucrau legal pe teritoriul Republicii Moldova și au încercat să intre ilegal în România, peste râul Prut.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar în baza Acordului de Readmisie cei cinci cetățeni au fost preluați de autoritățile R. Moldova.