Cetățenii pot solicita votarea la locul aflării în turul doi al alegerilor locale generale25Foto© noi.md

Cetățenii pot solicita votarea la locul aflării în turul doi al alegerilor locale generale

, 47 știri, 9 vizualizări

Potrivit Comisiei Electorale Centrale, alegătorul care, din motive de sănătate sau din alte motive temeinice, nu poate veni în localul secției de votare, poate solicita biroului electoral votarea cu urna mobilă. Cererile se fac în scris, începînd cu două săptămîni înainte de ziua votării și pînă la ora 14.00 a zilei precedente votării. În ziua scrutinului, cererile se aprobă de biroul electoral pînă la ora 14.00 numai la prezentarea unui certificat medical.

De asemenea, persoanele care nu pot să depună singure cererea privind votarea la locul aflării, au dreptul să o facă prin intermediul unui membru al familiei sale sau să solicite pentru aceasta ajutorul asistentului social din cadrul primăriei.

Dacă, din cauza unei deficiențe fizice, boli sau din alte motive temeinice, alegătorul nu poate semna personal cererea privind votarea la locul aflării, el poate depune personal cererea în formă verbală la sediul secției de votare. În cazul în care cererea nu poate fi depusă personal în formă verbală la sediul secției de votarea, aceasta poate fi depusă telefonic.