10Foto1Video© radiochisinau.mdCobza românească și meșteșugul de creare al acestui vechi…
Bucătăria italiană, sărbătoarea indiană Dipavali sau son cubano se numără printre cele 68 de candidaturi care ar putea fi incluse în patrimoniul cultural imaterial al UNESCO, candidaturi care vor fi examinate de marți până joi de un comitet al organizației ONU reunit la New Delhi, anunță Le Figaro.
Sesiunea din acest an este dominată de dosarele legate de practicile manuale, subliniază UNESCO, atât în domeniul artizanatului (arta afgană a miniaturii, țesutul sariurilor în Bangladesh), artelor spectacolului (teatrul viu din Sao Tome și Principe, circul familial din Chile, marionetele cu tijă din Bruxelles) și al gastronomiei (felul de mâncare egiptean koshary, vinul comandaria cipriot).
Pentru Italia, miercuri va marca finalul unei campanii de doi ani pentru includerea gastronomiei sale, foarte populare în întreaga lume, în celebra „listă reprezentativă a patrimoniului cultural imaterial”, alături de alte tradiții culinare precum gastronomia franceză și bucătăria tradițională japoneză (washoku) și mexicană.