Comisia de monitorizare a APCE apreciază reformele curajoase inițiate de Moldova6Foto© deschide.md

Comisia de monitorizare a APCE apreciază reformele curajoase inițiate de Moldova

, 9 știri, 4 vizualizări

Comisia de monitorizare a APCE a salutat reformele întreprinse de țara noastră cu scopul de a consolida instituțiile democratice ale statului. Concluzia se regăsește în raportul aprobat la Reuniunea Comisiei de monitorizare a APCE, eveniment la care au participat vicepreședinții Parlamentului Mihail Popșoi și Vlad Batrîncea.

Raportul a fost elaborat după ce coraportorii APCE pentru Republica Moldova, Pierre Alain Fridez și Inese Lībiņa-Egnere, au întreprins vizite de informare în țara noastră. În raport se stipulează că, „pentru prima dată în istorie, Republica Moldova este guvernată de o majoritate parlamentară deținută de un singur partid politic și are sprijin electoral pentru eforturile sale de combatere a corupției și de a construi instituții transparente ale statului”.

Totodată, Comisia de monitorizare a pus accent pe necesitatea ca reformele să fie implementate în conformitate cu statul de drept și standardele Consiliului Europei. Comisia a făcut și o listă de recomandări către autoritățile din domeniile democrației, statului de drept și drepturilor omului și va monitoriza, în continuare, cum evoluează situația. Aceasta a îndemnat statele membre ale Consiliului Europei să ofere Republicii Moldova asistență umanitară și financiară.