Compania Energocom a semnat un Memorandum de Înțelegere cu Nuclearelectrica7Foto© deschide.md

Compania Energocom a semnat un Memorandum de Înțelegere cu Nuclearelectrica

, 9 știri, 3 vizualizări

Compania Energocom, deținută 100% de stat, a semnat, la Cernavodă, un Memorandumul de Înțelegere cu Societatea Națională din România Nuclearelectrica. Obiectivul Memorandumului este de a explora opțiunile pentru asigurarea livrării energiei produse de Nuclearelectrica din noile capacități, în principal unitățile 3 și 4 ale centralei nucleare de la Cernavodă, precum și de a sprijini dezvoltarea capacităților și competențelor resurselor umane în domeniul energiei nucleare, anunță Ministerul Energiei.

Prezent la ceremonie, ministrul Energiei, Victor Parlicov, a declarat că este un document ce va produce efecte în următorii ani, în contextul în care Republica Moldova și-a propus să atingă zero emisii de carbon până în 2050.

„Pentru a atinge țelul nostru de decarbonizare va fi nevoie de energie nucleară în mixul nostru energetic, energie care este neutră din punct de vedere climatic. Republica Moldova nu are capacitatea să dezvolte propriile proiecte de generare nucleară, dar poate beneficia de relația specială cu România și de faptul că România intenționează să crească volumul energiei nucleare produse.