Concurs de proiecte, în valoare totală de peste 10,4 milioane euro, pentru universități și colegiile pedagogice3Foto© realitatea.md

Concurs de proiecte, în valoare totală de peste 10,4 milioane euro, pentru universități și colegiile pedagogice

, 4 știri, o vizualizare

Universitățile și colegiile pedagogice vor putea accesa, în bază de concurs, fonduri pentru investiții în infrastructură și pentru modernizarea conținuturilor predate studenților și elevilor în valoare totală de peste 10,4 milioane de euro.

Ministrul Educației și Cercetării Anatolie Topală a lansat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, cel de-al doilea apel de propuneri de proiecte în cadrul Programului de Îmbunătățire a Învățământului Superior al Proiectului „Învățământul Superior din Moldova”, finanțat de Banca Mondială. Prima etapă a concursului a avut loc anul trecut, universitățile și colegiile obținând finanțare în valoare totală de peste 14 milioane de euro.

La concursul de proiecte pot participa instituțiile de învățământ superior publice, precum și colegiile pedagogice. Domeniile care pot beneficia de finanțare sunt științe ale educației, medicină, inginerie și activități inginerești, tehnologii ale informației și comunicațiilor, științe chimice, științe biologice, științe ale mediului, științe fizice, matematică și statistică, științe agricole, medicina veterinară.