Conferință de presă susținută de Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, și Președintele Republicii Italiene, Sergio Mattarella12Foto© zdg.md

Conferință de presă susținută de Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, și Președintele Republicii Italiene, Sergio Mattarella

, 20 știri, 5 vizualizări

Președintele Italiei, Sergio Mattarella, se află la Chișinău, aceasta fiind prima prima vizită oficială a vreunui șef de stat italian în Republica Moldova.

Sergio Mattarella a ajuns în după-amiaza zilei de luni în R. Moldova și a asistat ieri-seară, alături de președinta Maia Sandu, spicherul Igor Grosu, ministrul Culturii, Sergiu Prodan, dar și sute de invitați la un concert organizat la Palatul Republicii.

„Benvenuto in Moldova, Presidente Mattarella! Sunt încântată să îl găzduiesc pe președintele Italiei, Sergio Mattarella, la Chișinău. Vizita oficială a președintelui italian a început cu un concert, la care au cântat unii dintre cei mai buni artiști din R. Moldova. Împreună l-am celebrat pe Giacomo Puccini, așa cum 2024 este anul renumitului compozitor italian și am admirat bogata moștenire muzicală a statelor noastre”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Sunteți la nivel istoric parte a familiei europene.
Sergio Mattarella,
O declarație de sprijin a Italiei pentru aderarea RM la UE, semnată la…
Apreciem sprijinul Italiei pentru parcursul european al țării noastre
Maia Sandu,
A fost semnată Declarația comună în sprijinul aderării Moldovei la UE.…
Pacea Ucrainei este pacea Moldovei
Maia Sandu,
Ora de Vârf | Ion Tăbârță: „Noi, ca societate, ca stat, vom fi în…