Consiliul European va recomanda startul negocierilor cu RM, potrivit unui draft pregătit pentru summitul din 14-15 decembrie2Foto© zdg.md

Consiliul European va recomanda startul negocierilor cu RM, potrivit unui draft pregătit pentru summitul din 14-15 decembrie

, 7 știri, o vizualizare

Consiliul European va recomanda deschiderea negocierilor cu Kievul și Chișinăul pentru aderarea la UE, potrivit unui draft al concluziilor pregătit pentru summitul din 14 - 15 decembrie curent, iar poziția Ungariei rămâne singura necunoscută.

Concluziile summitului european care va avea loc săptămâna aceasta sunt deja redactate sub formă de draft, iar proiectul provizoriu al declarației finale, în varianta sa de astăzi, consultată de G4Media, recomandă deschiderea negocierilor de aderare cu Republica Moldova și Ucraina. Draft-ul concluziilor recomandă de asemenea și acordarea statutului de „țară candidată” Georgiei. Lucrul era de așteptat, consensul fiind că cele două țări, Ucraina și R. Moldova, vin „la pachet”.

Summitul va avea loc la Bruxelles, joi și vineri, 14 - 15 decembrie, iar el va mai avea ca fundal și cedarea de către Spania a președinției rotative a Uniunii, care va fi preluată vreme de șase luni de către Belgia.