Coordonatoarea campaniei de vaccinare: COVID-19 se va transforma într-o maladie infecțioasă respiratorie sezonieră2Foto© deschide.md

Coordonatoarea campaniei de vaccinare: COVID-19 se va transforma într-o maladie infecțioasă respiratorie sezonieră

, 4 știri, 4 vizualizări

Coordonatoarea campaniei de vaccinare anti-COVID-19, Ninel Revenco, îndeamnă oamenii să fie prudenți în perioada sărbătorilor pascale și spune că la sfârșitul lunii mai este anticipat un nou val de infectări. Potrivit lui Revennco, experiența anului trecut demonstrează că perioada sărbătorilor, când au loc reuniunile de familie, este propice răspândirii virusului, notează IPN.

Coordonatoarea campaniei de vaccinare, Ninel Revenco, spune că, în timp, ar trebui să obținem o imunitate colectivă față de virusul SARS-COV-2 și să ne obișnuim cu prezența acestui virus.

„În acest an nu vom ieși din situația excepțională în sănătate publică. Acest proces se va transforma treptat într-o maladie infecțioasă respiratorie sezonieră. Virusul nu va pleca, trebuie să învățăm să trăim cu el, de asta toate măsurile impuse de organizațiile internaționale și de autoritățile naționale trebuie să devină lege pentru toți”, a spus Ninel Revenco în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune.