Crearea spațiului digital comun între România și Republica Moldova, pe agenda guvernelor de la Chișinău și București2Foto© agora.md

Crearea spațiului digital comun între România și Republica Moldova, pe agenda guvernelor de la Chișinău și București

, 4 știri, 2 vizualizări

Crearea spațiului digital comun între România și Republica Moldova este un subiect aflat pe agenda guvernelor de la Chișinău și București, potrivit vicepremierului pentru digitalizare, Iurie Țurcanu. Oficialul a declarat, cu ocazia vizitei omologului român, Sebastian Burduja, că în ultimele luni, cele două executive au realizat o serie de progrese în acest domeniu.

Potrivit vicepremierului, astăzi, 12 decembrie, la Chișinău a avut loc ședința Comisiei inter-guvernamentale pentru implementarea Memorandumului de Înțelegere în domeniul transformării digitale, la care a fost prezent și Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării al României, Sebastian, Ioan Burduja. În cadrul întrevederii au fost discutate realizările din prima jumătate de an de la semnarea memorandumului, fiind totodată formulate mai multe obiective comune pentru cooperare și dezvoltarea spațiului digital comun România - Republica Moldova.

„Crearea spațiului comun înseamnă o compatibilitate și o sinergie mai bună între instituțiile statului român și ale statului Republica Moldova, înseamnă schimb de date automatizat, înseamnă serviciu de calitate și procese administrative mai performante. Presupune reutilizarea soluțiilor digitale pe care noi le avem și crearea unor noi soluții digitale. Este un obiectiv deloc simplu, destul de complex”, a precizat vicepremierul pentru digitalizare, Iurie Țurcanu.