Cum răspunde Comisia Pre-Vetting la situația privind integritatea lui Herman von Hebel9Foto1Video© politik.md

Cum răspunde Comisia Pre-Vetting la situația privind integritatea lui Herman von Hebel

, 13 știri, 11 vizualizări

Acuzațiile apărute în presa națională și internațională la adresa președintelui Comisia Pre-Vetting, Herman von Hebel, sunt nefondate, susțin reprezentanții instituției, într-un comunicat.

Comisia Pre-Vetting a precizat că Herman von Hebel a fost grefier al Curții Penale Internaționale de la Haga și a întreprins, în perioada 2014 - 2015, o reorganizare a Grefei Curții pentru a remedia deficiențele grave în funcționarea acesteia. Potrivit unui raport de audit extern din 2016, reorganizarea a fost justificată și a permis o mai bună funcționare a Grefei.

Totodată, în comunicat se precizează, că începând cu anul 2020, Herman von Hebel activează ocazional în calitate de judecător la Curtea de Apel în cauze penale din Olanda. Din momentul când și-a început activitatea în calitate de președinte al Comisiei Pre-Vetting în aprilie 2022, Herman von Hebel a lucrat în total timp de cinci zile la Curtea de Apel din Olanda. În perioada 2019 - 2020, Herman von Hebel a fost expert în statul de drept în Albania, și nu a fost implicat în evaluarea extraordinară a judecătorilor și procurorilor albanezi, mai spus reprezentanții Comisiei Pre-vetting.