De Ziua Independenței, 200 de veterani au primit ajutor financiar din partea Asociației A.S.I.C.S.5Foto1Video© ziarulnational.md

De Ziua Independenței, 200 de veterani au primit ajutor financiar din partea Asociației A.S.I.C.S.

, 6 știri, 4 vizualizări

”Acțiunea face parte din proiectul Asociației A.S.I.C.S. ”Respect pentru veterani”. În acest mod, noi am decis să arătăm oamenilor care au stat la baza independenței țării noastre că societatea îi apreciază și le oferă o mână de ajutor”, a declarat Victoria Kriukova, directorul Asociației A.S.I.C.S.

Printre beneficiarii proiectului se regăsește Valeriu Chirița, veteran de război și refugiat din Transnistria. Bărbatul povestește că îndată după începerea conflictului de pe Nistru a decis să-și apere țara cu arma în mână, iar soția împreună cu copilul, în vârstă de 5 ani, a fost nevoită să plece la Chișinău.

”Până la începerea războiului din Transnistria eu aveam casă și masă în Dubăsari. Acolo am trăit. Cu situația tensionantă care este și până în ziua de azi, acum este imposibil acolo de trăit. Mulțumesc donatorilor care au grijă de noi, de veteranii de război, care au participat în conflictul din anul 1992. Acest ajutor este binevenit, mai ales înainte de școală, grădiniță. Mai avem și probleme de sănătate. Banii aceștia n-o să fie simplu azvârliți în vânt, dar o să-mi fie de folos”, susține Valeriu Chirița.