Deputat PAS explică absența unui candidat al guvernării la alegerile pentru funcția de bașcan© noi.md

Deputat PAS explică absența unui candidat al guvernării la alegerile pentru funcția de bașcan

, 4 știri, 8 vizualizări

Nu trebuie să ne amăgim, orice candidat de orientare proeuropeană, neconectat la clanurile locale, n-ar fi avut șanse în Găgăuzia. Astfel explică deputatul PAS, Dan Perciun, absența unui candidat al guvernării la alegerile pentru funcția de bașcan al Găgăuziei. De cealaltă parte, opoziția extraparlamentară spune că PAS trebuia să-și delege un reprezentant la alegerile din autonomie pentru a transmite mesaje proeuropene cetățenilor din Găgăuzia, notează IPN.

Președintele Partidului Schimbării, Ștefan Gligor, califică drept stranie validarea scrutinului din Găgăuzia după ce oamenii legii au anunțat că există suspiciuni rezonabile de corupere a alegătorilor și finanțare ilegală a campaniei electorale. Potrivit lui Ștefan Gligor, nefinalizarea acestui dosar vorbește despre incapacitatea organelor de drept de a face față ilegalităților comise de reprezentanții Partidului Șor.

„Odată ce ai spus că aceste acte de corupție au avut loc, trebuie să duci până la capăt ce ai declarat. În momentul în care acele fraude au influențat semnificativ rezultatul alegerilor, aceste alegeri urmau să fie anulate. Faptul că nu s-a recurs la anularea alegerilor vorbește că guvernarea este prea slabă și situația în organele de urmărire penală este una deplorabilă.