Dezămăgire pentru opoziția pro-occidentală din Georgia. Partidul pro-rus câștigă alegerile parlamentare3Foto© moldova.europalibera.org

Dezămăgire pentru opoziția pro-occidentală din Georgia. Partidul pro-rus câștigă alegerile parlamentare

, 5 știri, 6 vizualizări

Partidul de guvernământ din Georgia, Visul Georgian, a obținut peste 54% din voturi la alegerile parlamentare de sâmbătă. Datele au fost prezentate de Comisia electorală centrală duminică, după ce au fost numărate mai mult de 99% din voturi, transmite Reuters. Rezultatele reprezintă o lovitură pentru georgienii pro-occidentali, care au prezentat scrutinul ca pe o alegere între un partid de guvernământ care a aprofundat legăturile cu Rusia și o opoziție care a sperat să accelereze integrarea în Uniunea Europeană.

Partidele de opoziție au declarat sâmbătă, 26 octombrie curent, că nu recunosc rezultatele, un lider al opoziției calificând rezultatele drept „o lovitură de stat constituțională”.

Cu toate acestea, Bidzina Ivanishvili, care a făcut o campanie intensă pentru menținerea Georgiei în afara războiului din Ucraina, și-a revendicat succesul sâmbătă seara, partidul său înregistrând cea mai bună performanță din 2012, datorită marjelor uriașe de până la 90% în unele zone rurale.