Echipele de asistență medicală urgentă au primit 24 de ambulanțe noi; Sunt dotate cu echipamente de terapie intensivă8Foto© deschide.md

Echipele de asistență medicală urgentă au primit 24 de ambulanțe noi; Sunt dotate cu echipamente de terapie intensivă

, 12 știri, 4 vizualizări

Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a recepționat 24 de ambulanțe, dintre care șapte sunt de tip B – pentru intervenții de urgență și transport medical asistat al pacienților, iar 17 – de tip C, destinate intervenției medicale de urgență la cel mai înalt nivel și transportului medical asistat al pacientului critic.

Cu ajutorul noilor ambulanțe va fi sporită operativitatea acordării primului ajutor calificat în cazul urgențelor medico-chirurgicale majore, traumatologice, patologicii cardiovasculare, nechirurgicale de urgență, a precizat secretarul de Stat al Ministerului Sănătății, Ion Prisăcaru.

„Astfel, 17 ambulanțe de tip C vor fi repartizate în cadrul substațiilor de asistență medicală de urgență din Bălți, Drochia, Edineți, Ocnița, Soroca, Cahul, Comrat, Ungheni, Strășeni, Hîncești, dar și pentru substațiile din mun. Chișinău – Centru, Botanica, Rîșcani. Totodată, vorbeam că 7 sunt de tip B. Astfel, cinci vor fi repartizate în Ialoveni, Cimișlia, Cantemir, Glodeni, dar și substația Centru din mun. Chișinău, alte două în Cornești și Zîrnești ”, spune Ion Prisăcaru.