Epopea motorinei din România. Forța Fermierilor: „Toate mesajele și întrebările noastre rămân fără răspuns”2Foto© unimedia.info

Epopea motorinei din România. Forța Fermierilor: „Toate mesajele și întrebările noastre rămân fără răspuns”

, 5 știri, 10 vizualizări

„Situatia cu motorina romana este deja ridicola. Epopeea dureaza aproape un an. Peste 1500 de fermieri, care au suferit in urma secetei din 2022, au depus dosare la AIPA in baza unui Regulament, aprobat de Guvern. Insa combustibilul asa si nu a venit. Multi agricultori, care au depus cereri la AIPA se afla in starea financiara dezastruoasa si aceasta motorina este ultima lor speranta.

Ei nu-si pot planifica activitate si cer macar certitudine in privinta termenului exact a repartizarii dieselului. In acest context, lipsa reactiei Ministerului Agriculturii nu poate fi inteleasa si provoaca revolta fermierilor”, se arata in comunicatul emis de Forta Fermierilor.

Contactati de PRO TV, cei de la ministerul Agriculturii nu ne-au raspuns pentru o reactie.

Pe 5 noiembrie, fermierii au protestat in Piata Marii Adunari Nationale si au facut marsuri cu tehnica agricola in semn de protest. Asta dupa ce la data de 4 decembrie au avut discutii la Parlament si la Presedintie care, spun ei, nu s-au soldat cu un rezultat. Agricultorii au cerut implicarea acestor institutii dupa ce ministrul agriculturii le-a promis ca le accepta revendicarile, dar a doua zi s-a razgandit si a iesit cu o pozitie total opusa, iar premierul refuza sa se intalneasca cu ei.