Este stare de alertă în raionul Leova, după ce mai multe diguri ar putea ceda. Ce spun locuitorii despre intemperiile din ultimele zile© protv.md

Este stare de alertă în raionul Leova, după ce mai multe diguri ar putea ceda. Ce spun locuitorii despre intemperiile din ultimele zile

, 4 știri, 5 vizualizări

Liliana PUȘCAȘU, PURTĂTOR DE CUVÂNT AL IGSU:  „În continuare sunt monitorizate raioanele Leova și Cantemir, în special digurile bazinelor acvatice din localitățile Romanovca și Seliște. Mai există riscuri de cedare a barajului în localitatea Sărata Nouă raionul Leova, iar autoritățile depun eforturi pentru consolidarea digurilor de protecție pe râul Nistru în perimetrul raionului Ștefan Vodă localitățile Răscăieți, Olănești, Crocmaz și Tudora. Lucrări similare sunt întreprinse pe râul Prut în perimetrul raionului Cantemir în preajma localităților Țiganca și Stoianovca.”

Ieri, consiliile raionale Ialoveni și Leova au desfășurat ședințele comisiei pentru situații excepționale cu privire la măsurile care urmează a fi întreprinse pentru lichidarea consecințelor ploilor din weekend. În prezent, aproape două mii de angajati ai Ministerului de Interne se află în teren și intervin acolo unde sunt solicitări de pompare a apei, defrișarea arborilor căzuți și eliberarea traseelor. În prezent nu sunt drumuri blocate sau localități fără lumină.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.