Executivul a aprobat principiile de subvenționare în agricultură și mediul rural3Foto© gov.md

Executivul a aprobat principiile de subvenționare în agricultură și mediul rural

, 5 știri, 5 vizualizări

Guvernul va sprijini dezvoltarea activităților agricole și în anul 2023, prin acordarea mijloacelor financiare din Fondul național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural. În acest scop, Executivul a aprobat proiectul de lege privind subvenționarea în agricultură și mediul rural. Autoritățile își propun ca noul document să asigure stimularea competitivității, dezvoltarea durabilă a sectorului agroindustrial, gestionarea rațională a resurselor naturale, precum și asigurarea dezvoltării socio-economice a zonelor rurale.

Proiectul de lege stabilește principiile politicii statului de subvenționare în agricultură și mediul rural; atribuțiile autorităților administrației publice în domeniul subvenționării în agricultură și mediul rural; formele și condițiile generale de subvenționare; particularitățile procedurii de examinare a cererilor de subvenționare.

„Prin implementarea acestui proiect ne propunem să modernizăm lanțul agroalimentar în scopul alinierii la cerințele Uniunii Europene și să facilităm accesul la piețele de capital pentru fermieri, să implementăm practicile moderne de gestionare resurselor naturale și a tehnologiilor prietenoase mediului, dar și a produselor ecologice.