Fără Dodon și Voronin. Maia Sandu s-a întâlnit cu foștii șefi de stat13Foto1Video© ziarulnational.md

Fără Dodon și Voronin. Maia Sandu s-a întâlnit cu foștii șefi de stat

, 25 știri, 10 vizualizări

Maia Sandu i-a primit astăzi în vizită pe ex-președinții R.Moldova, Mircea Snegur, Petru Lucinschi și Nicolae Timofti. În cadrul întrevederii, foștii șefi ai statului și-au exprimat susținerea fermă pentru parcursul european al R.Moldova.

„Am făcut un schimb de opinii despre agenda de reforme a guvernării, inclusiv despre reforma învățământului superior și a sectorului de cercetare. Am discutat despre provocările cu care ne confruntăm, în agricultură, în sectorul energetic, precum și despre provocările cauzate de războiul Rusiei împotriva Ucrainei. Am vorbit și despre soluțiile pe care le pregătesc autoritățile pentru a susține cetățenii și producătorii locali, în această perioadă grea”, a scris Maia Sandu.

Președintele le-a mulțumit predecesorilor săi pentru deschiderea de a împărtăși experiența lor.

„Moldova a trecut prin mai multe perioade dificile, de-a lungul istoriei sale, iar fiecare criză ne-a oferit lecții importante și ne-a mișcat înainte. Am fost de acord cu toții că, în pofida crizelor prin care trece acum Republica Moldova, țara poate ieși cu bine din ele dacă vom pune în valoare și vom susține cel mai prețios lucru pe care îl avem - oamenii. Iar statutul de țară candidată la aderarea la Uniunea Europeană ne oferă certitudinea că nu suntem singuri în fața năpastei”, a mai adăugat ea.