Finala Cupei Moldovei 2024 se va disputa în această seară2Foto© zdg.md

Finala Cupei Moldovei 2024 se va disputa în această seară

, 4 știri, 3 vizualizări

„Începând cu anul 2015, Petrocub și Zimbru s-au întâlnit în 32 de meciuri directe în campionat. Petrocubul a obținut 16 victorii, Zimbru - 7, iar alte 9 partide s-au încheiat la egalitate. Golaverajul general este favorabil echipei din Hâncești: 47-28.

Cele două formații s-au întâlnit și în 3 meciuri din Cupa Moldovei. Într-o partida din faza optimilor de finală ale ediției 2015/2016, Zimbru a trecut de Petrocub cu scorul de 3-0. Partida s-a disputat într-o singură manșă. Patru ani mai târziu, în sferturile de finală, deja “petroliștii” au avut câștig de cauză. Sub comanda lui Lilian Popescu, hânceștenii s-au impus la general cu scorul de 5-2.

În ultima ediție de campionat, în meciurile directe, ambele echipe au câștigat câte odată, iar alte două partide s-au încheiat la egalitate. Petrocub și Zimbru s-au întâlnit la Hâncești chiar în ultima etapă a fazei a doua a Super Ligii. Deja în rol de proaspătă campioană, formația lui Andrei Martin a obținut o victorie categorică, scor 4-1. Alexandru Misărăș și-a dat autogol, iar celelalte goluri ale Petrocubului au fost marcate de Nicky Cleșcenco de două ori, dar și Dumitru Demian. Zimbru a replicat prin nigerianul Emmanuel Alaribe.