Geoană, despre anexarea Transnistriei la Rusia: Anunță ce s-ar putea întâmpla de fapt pe 28 februarie în regiune2Foto© ziarulnational.md

Geoană, despre anexarea Transnistriei la Rusia: Anunță ce s-ar putea întâmpla de fapt pe 28 februarie în regiune

, 5 știri, 15 vizualizări

Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat că NATO va continua să susțină Republica Moldova în cazul în care administrația separatistă de la Tiraspol va convoca așa-zisul congres al deputaților de toate nivelurile la care, potrivit presei de la Chișinău, regiunea transnistreană ar putea cere alipirea la Rusia. Cu toate acestea, Mircea Geoană nu crede că intențiile Tiraspolului se vor materializa.

„Rusia a activat așa-zise referendumuri, complet ilegale și fictive, în Transnistria, în Abhazia și Osetia și după ce au anexat o parte din estul Ucrainei. Ceea ce înțeleg că se va întâmpla, va fi mai degrabă anunțul unor noi acorduri comerciale între Rusia și regiunea transnistreană. Și ele sunt ilegale, iar referendumul deja s-a produs acum câțiva ani de zile.”, a declarat Geoană pentru PRO TV.

În context, Mircea Geoană a subliniat că în Ucraina nu se joacă doar soarta Ucrainei, ci se joacă și soarta securității europene și soarta Republicii Moldova.