Guvernul anunță că CSE a aprobat noi măsuri de facilitare a exportului și de susținere a refugiaților ucraineni8Foto© gov.md

Guvernul anunță că CSE a aprobat noi măsuri de facilitare a exportului și de susținere a refugiaților ucraineni

, 11 știri, 6 vizualizări

Comisia pentru Situații Excepționale (CSE) a intervenit cu noi măsuri privind stimularea exportului de produse agricole perisabile. Potrivit dispoziției aprobate în cadrul ședinței de luni, 30 mai, a CSE, prezidată de prim-ministra Natalia Gavrilița, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), în comun cu Inspectoratul General al Poliției de Frontieră (IGPF), urmează să elaboreze și să aprobe o procedură de realizare a exportului prin coridoare verzi, instituite la punctele de trecere a frontierei de stat.

Totodată, va fi interzis importul de produse alimentare, în cazul în care a rămas mai puțin de o jumătate din termenul de expirare, stabilit de producător. Pentru produsele cu termenul de valabilitate de la 90 zile până la 18 luni, interdicția de import se va aplica la atingerea cotei de 1/3 din perioada de valabilitate a produsului.

O altă prevedere a dispoziției se referă la includerea copiilor refugiaților ucraineni, aflați pe teritoriul țării noastre, în Programul unic al asigurării obligatorii de asistență medicală (AOAM).