Guvernul, în ședință: Proiectul privind lichidarea Universității de Educație Fizică și Sport, pe ordinea de zi5Foto© ziarulnational.md

Guvernul, în ședință: Proiectul privind lichidarea Universității de Educație Fizică și Sport, pe ordinea de zi

, 12 știri, 6 vizualizări

„Drepturile și obligațiile Instituției Publice Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport, persoană juridică absorbită, trec integral la Instituția Publică Universitatea de Stat din Moldova, persoană juridică absorbantă, inclusiv drepturile și obligațiile care țin de gestiunea patrimoniului (bunurilor) instituției absorbite.

Ministerul Educației și Cercetării, în comun cu instituțiile de învățământ superior reorganizate, va institui, în termen de 15 zile, o Comisie de transmitere a bunurilor și va asigura, în termen de 30 de zile, transmiterea bunurilor, în conformitate cu Regulamentul cu privire la modul de transmitere a bunurilor proprietate publică, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 901/2015.

Personalul salariat din Instituția Publică Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport (persoană juridică absorbită) va fi transferat, până la 1 septembrie 2024, cu respectarea prevederilor legislației muncii, la Instituția Publică Universitatea de Stat din Moldova (persoană juridică absorbantă). În cazul imposibilității transferului unor salariați, disponibilizarea se va efectua în conformitate cu legislația muncii.

Această decizie este o crimă împotriva Republicii Moldova
Vlad Batrîncea,
Socialiștii, cu protest la Guvern, împotriva lichidării Universității…