Guvernul va investi aproximativ 70 de milioane de lei în extinderea și îmbunătățirea serviciilor sociale din țară5Foto© politik.md

Guvernul va investi aproximativ 70 de milioane de lei în extinderea și îmbunătățirea serviciilor sociale din țară

, 5 știri, 7 vizualizări

Guvernul Republicii Moldova va investi aproximativ 70 de milioane de lei în extinderea și îmbunătățirea serviciilor sociale din țară. Anunțul a fost făcut de Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu. Potrivit lui, 50 de milioane de lei vor fi direcționate către servicii specializate prestate în centrele sociale din țară.

ALEXEI BUZU, ministrul Muncii și Protecției Sociale: „În primul rând, vom investi 50 de milioane de lei în servicii sociale specializate. Acesta sunt serviciile sociale care sunt prestate în centrele sociale. Din 93 de centre vom mobiliza aceste resurse pentru intervenții în 45 din ele, aproximativ jumătate din rețeaua de centre pe care le gestionăm în contextul reformei „Restart”.

Ne propunem să avem intervenții în infrastructură, să îmbunătățim condițiile de prestare a acestor servicii. Foarte important, vrem să creștem calitatea acestor servicii și să extindem capacitatea pentru a crea servicii noi și pentru a extinde numărul de beneficiari.”