În Kiev este zi de doliu după atacurile asupra spitalului de copii3Foto© realitatea.md

În Kiev este zi de doliu după atacurile asupra spitalului de copii

, 7 știri, 9 vizualizări

Primarul capitalei ucrainene, Vitali Klitschko, a precizată că pe 9 iulie drapelele de pe toate clădirile municipale din oraș sunt coborâte în bernă. Se recomandă coborârea drapelelor de  pe clădirile de stat și private. Orice evenimente de divertisment sunt interzise în oraș.

Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenski, a declarat luni că Rusia a lovit orașele Ucrainei, iar în urma atacurilor peste 170 de oameni au fost răniți. Ieri se cunoștea despre 37 de morți, printre care și trei copii. În total, aproape 100 de obiecte au fost avariate: un spital de copii, case de locuit, grădinițe, maternitate, facultate, centru de afaceri. Căutările sub dărâmături continuă.

„Teroriștii ruși trebuie să răspundă pentru asta. Doar îngrijorarea nu oprește teroarea. Empatia nu este o armă. Trebuie să doborâm rachetele rusești. Este necesar să distrugem aviația de luptă rusă acolo unde își are baza. Este necesar să se ia măsuri puternice care să nu lase niciun deficit de securitate. Lumea are puterea de care are nevoie pentru a face asta. Partenerii sunt capabili să facă acest lucru să se întâmple. Și deciziile sunt necesare cât mai curând posibil”, a declarat Volodymyr Zelenski.

Acesta este unul dintre cele mai grave atacuri. Puteți vedea: este un spital de copii
Vitali Kliciko,
Un spital de copii din Kiev, lovit de o rachetă rusească: Cel puțin 20…