În primele cinci luni ale anului, pe conturile agricultorilor au fost debursate peste 600 milioane de lei3Foto© realitatea.md

În primele cinci luni ale anului, pe conturile agricultorilor au fost debursate peste 600 milioane de lei

, 5 știri, 7 vizualizări

Conceptul de restructurare a Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură a fost prezentat de către ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea. Conceptul de restructurare complexă a AIPA a fost elaborat cu  scopul sporirii gradului de pregătire pentru aderarea la UE.

„S-a finalizat primul proces de reorganizare și reformare. A fost creată direcția industrie alimentară, astăzi suntem în proces de selectare a candidaților la funcția de conducere în această direcție. Totodată, a fost creat serviciul de analiză a prețurilor și piețelor. Lucru care este extrem de important pentru creșterea potențialului economic al agriculturii din Moldova, mai ales în condițiile atât de grele cu o concurență puternică în regiunea bazinului Mării Negre.”

Restructurarea Agenției vizează dublarea numărului de angajați, crearea de subdiviziuni noi, optimizarea activităților de control și ajustarea structurii organizatorice pentru a corespunde unei Agenții de Plăți la standardele UE.