În Republica Moldova va fi creat Fondul de subvenționare a presei3Foto© realitatea.md

În Republica Moldova va fi creat Fondul de subvenționare a presei

, 5 știri, 7 vizualizări

Parlamentul a aprobat cu 57 de voturi ale deputaților puterii crearea Fondului de subvenționare în domeniul mass-media. Mijloacele financiare vor fi distribuite anual, iar alocația va fi stabilită în Legea bugetului de stat.

Potrivit inițiatorilor, crearea Fondului de subvenționare va contribui la dezvoltarea pluralismului mediatic, va fortifica independența editorială și economică a instituțiilor mass-media și va încuraja abordarea subiectelor și problemelor din domeniile de interes social, precum și realizarea investigațiilor jurnalistice în problemele de interes public.

„În legătură cu aceste crize numeroase care au lovit societatea noastră, în Republica Moldova, dar și în regiune, mă refer atât la pandemie cât și la criza de securitate și cea energetică, s-a înțeles lucrul că trebuie susținute anumite proiecte media. Statul nu finanțează mass-media. El va finanța anumite proiecte care vizează domenii prioritare și importante pentru țara noastră”, a comentat Petru Macovei, directorul Asociației Presei Independente.