Încă 30 de zile de arest la domiciliu pentru deputata transfugă Irina Lozovan2Foto© realitatea.md

Încă 30 de zile de arest la domiciliu pentru deputata transfugă Irina Lozovan

, 7 știri, 5 vizualizări

Deputata transfugă Irina Lozovan, cercetată pentru infracțiunea de acceptare cu bună știință a finanțării partidului politic din partea unui „grup criminal organizat”, rămâne în arest la domiciliu încă 30 de zile. Decizia a fost luată joi, noiembrie, de magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani.

Judecătorii au admis astfel demersul procurorilor.

Urmărirea penală a fost pornită în luna iunie 2023 de către organul de urmărire penală al Direcției generale teritoriale nord a Centrului Național Anticorupție (CNA), în baza unui denunț.

Respectiv, din motiv că Partidului Politic „Șor” a fost declarat neconstituțional prin Hotărârea Curții Constituționale din data de 19 iunie 2023, Ilan Șor, având scopul menținerii controlului asupra unor procese politice, electorale, sociale din R. Moldova, a oferit membrului Biroului politic al Partidului Politic Partidul „Renaștere”, Lozovan Irina, mijloace bănești pentru identificarea cât mai multor primari și consilieri locali, pe care să-i convingă să adere la Partidul „Renaștere””, se spune în comunicatul Procuraturii.