Intenționau să soluționeze o cauză penală legată de viol, în schimbul sumei de 4.000 de euro© curentul.md

Intenționau să soluționeze o cauză penală legată de viol, în schimbul sumei de 4.000 de euro

, 5 știri, 9 vizualizări

Un ofițer de investigație din cadrul Biroului crime grave al Inspectoratului de Poliție Dubăsari, împreună cu alți doi complici, a fost reținut pe 29 iunie de ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA). Aceștia intenționau să soluționeze o cauză penală legată de viol, în schimbul sumei de 4.000 de euro.

Potrivit unui comunicat al Centrului Național Anticorupție, cei trei reținuți, susținând că au influență asupra unor persoane publice și că le poate determina să nu aplice măsura preventivă sub formă de arest în privința a două persoane învinuite de comiterea infracțiunii de viol în circumstanțe agravante, ar fi pretins și primit mijloace bănești în sumă de 4000 euro. Ulterior, din cauza unor circumstanțe neprevăzute, bănuiții au restituit o parte din suma acceptată, fiind reținuți în flagrant de ofițerii CNA.

La scurt timp după reținere, ofițerii CNA, sub conducerea procesuală Procuraturii mun. Chișinău, au descins cu percheziții la biroul de serviciu al ofițerului de investigații din cadrul Inspectoratului de Poliție Dubăsari. De la fața locului au fost ridicate obiecte și documente relevante cazului. Persoanele reținute au fost plasate în izolatorul de urmărire penală al CNA pentru o perioadă de 72 ore. Amintim că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.