Kremlinul consideră că problema suspendării livrărilor de gaze către Moldova este una „strict comercială”5Foto© agora.md

Kremlinul consideră că problema suspendării livrărilor de gaze către Moldova este una „strict comercială”

, 14 știri, 36 vizualizări

Problema unei eventuale suspendări de către Gazprom a livrărilor de gaze către R. Moldova este una comercială și nu este de competența Kremlinului. Acest lucru a fost anunțat la un briefing de către purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, Dmitri Peskov.

„Nu aceasta este situația de care are nevoie Kremlinul. Gazprom are obligații și sume de plătit. Gazprom, ca companie, trebuie să vândă mărfuri și să primească bani. El nu poate oferi marfa gratuit. Aceasta este o întrebare comercială care trebuie adresată Gazprom-ului”, a spus Peskov, potrivit gazeta.ru.

Amintim că, premierul Natalia Gavrilița a anunțat că va solicita Parlamentului instituirea stării de urgență în energetică, după ce Gazprom a transmis o scrisoare către Moldovagaz prin care amenință cu sistarea gazelor naturale, dacă până la 20 ianuarie 2022 R. Moldova nu va plăti un avans pentru luna ianuarie în sumă de 63 mln. dolari.