La Ialoveni au fost inaugurate busturile lui Alexandru Marghiloman și Ion Inculeț, ctitori ai Unirii4Foto© realitatea.md

La Ialoveni au fost inaugurate busturile lui Alexandru Marghiloman și Ion Inculeț, ctitori ai Unirii

, 5 știri, 17 vizualizări

Românii de pe ambele maluri ale Prutului sărbătoresc astăzi 105 ani de la unirea Basarabiei cu România. Evenimentul a fost marcat cu mare fast la Ialoveni, unde au fost inaugurate busturile ctitorilor Unirii, Alexandru Marghiloman și Ion Inculeț. La eveniment au participat președintele Camerei Deputaților Marcel Ciolacu, șeful Legislativului Igor Grosu și miniștrii Culturii din ambele țări. Slujba religioasă a fost oficiată de mitropolitul Basarabiei.

Iar la Bălți, în curtea Universității de Stat Alecu Russo a fost inaugurat monumentul Regelui Ferdinand 1. La eveniment au participat peste o 100 de persoane.

„Prezența monumentului Regelui Ferdinand în campusul universitar este o dovadă în plus despre promovarea valorilor naționale, este o dovadă în plus despre atitudinea față de tot ce înseamnă istoria noastră, istoria neamului românesc”, a declarat rectorul USARB, Natalia Gașițoi.