La un an de la condamnarea lui Ilan Șor în dosarul Frauda bancară, niciun sechestru nu a fost aplicat pe bunurile deținute de acesta2Foto© jurnal.md

La un an de la condamnarea lui Ilan Șor în dosarul Frauda bancară, niciun sechestru nu a fost aplicat pe bunurile deținute de acesta

, 6 știri, 10 vizualizări

Procurorul-șef al Procuraturii AnticorupțieAnticorupțieAnticorupție, Veronica Dragalin, a participat astăzi ca prezentator la evenimentul online intitulat „Miliardul furat al Republicii Moldova: povestea furtului și urmărirea activelor în întreaga lume”, organizat de UNODC (United Nations Office on Drugs and Crime) și GlobE Network. Procurorii au aplicat sechestre în valoare de aproximativ 7,9 miliarde de lei (411 milioane de euro) în dosarul „Frauda bancară”, ceea ce constituie aproximativ 59% din prejudiciul total cauzat, a declarat Veronica Dragalin.

Valoarea sechestrelor aplicate pe teritoriul Republicii Moldova în cauzele penale trimise în instanță depășește 1,4 miliarde de lei (74 de milioane de euro).

Valoarea sechestrelor aplicate asupra activelor din străinătate este de aproximativ 1,59 miliarde de lei (83 de milioane de euro).