Lilian Carp despre munițiile dispărute de la BPDS „Fulger”: Procuratura investighează cum au ajuns pietrele în ladă8Foto© realitatea.md

Lilian Carp despre munițiile dispărute de la BPDS „Fulger”: Procuratura investighează cum au ajuns pietrele în ladă

, 9 știri, 14 vizualizări

Procuratura investighează dispariția unei lăzi cu cartușe dintr-un depozit al Brigăzii de Poliție cu Destinație Specială (BPDS) „Fulger”. O spune președintele comisiei securitate națională, apărare și ordine publică a Parlamentului, Lilian Carp. Potrivit lui Carp, cartușele din ladă au fost înlocuite cu pietre și nisip, iar pentru un astfel de incident, cineva ar trebui să răspundă cu funcția, notează IPN.

Potrivit lui Lilian Carp, în urma unor verificări în camera de păstrare a armamentului, angajații BPDS „Fulger” au descoperit dispariția a mii de cartușe care erau depozitate într-o ladă, gloanțele fiind înlocuite cu pietre și nisip.

„Am cerut explicații ministrului de Interne. Din informația pe care mi-a oferit-o ministrul, lăzile cu muniții au fost eliberate încă în anul 2022 pentru forțele de intervenție. Când trebuiau să fie predate înapoi s-a observat că o ladă nu are sigiliu, iar în interior s-a depistat că în loc de cartușe, lada era plină cu pietre și nisip. Acum are loc ancheta.