Mai mulți moldoveni s-au pomenit cu credite de circa 500.000 de lei, după ce și-au dat datele din buletin unor escroci4Foto1Video© publika.md

Mai mulți moldoveni s-au pomenit cu credite de circa 500.000 de lei, după ce și-au dat datele din buletin unor escroci

, 6 știri, 25 vizualizări

Potrivit PCCOC, victimele sunt persoane cu varstele cuprinse intre 12 si 22 de ani din Soroca, Nisporeni, Causeni si Chisinau. Majoritatea lor sunt studenti la colegii din capitala in domeniul comercial, tehnic si vitivinicol. O parte din acestia au fost contactati initial de un amic al organizatorului schemei, asa cum complicele era si el in acel mediu studentesc. Ulterior, organizatorul a inceput sa fie asistat si de alti complici care cautau potentiale victime. Pentru fiecare persoana noua identificata, complicii erau remunerati cu cate 50-100 euro.

Faptele au inceput sa fie cercetate de politie in luna martie, dupa ce victimele au inceput sa primeasca scrisori de la compania de creditare si au depus plangeri la autoritati. Acestia au declarat ca au fost contactati de complicii organizatorului banuit, care-i rugau sa accepte o intrevedere cu acesta, ca sa-i dea datele din buletinul de identitate.

Acest le spunea ca are nevoie de datelor lor pentru ca sa-l ajute pe un prieten sa primeasca un transfer de bani de peste hotare, asa cum acesta ar fi depasit limita permisa. Dupa ce-i prezentau datele din buletin, acesta le facea victimelor si cateva fotografii pentru completarea formularului necesar, in acelasi scop fals. In schimb, acesta ii multumea cu cate 200-600 lei.