Maia Sandu, atenționată de CEC să respecte legislația electorală3Foto© zdg.md

Maia Sandu, atenționată de CEC să respecte legislația electorală

, 4 știri, o vizualizare

Decizia a fost pronunțată urmare a unei sesizări depuse de candidatul PDCM la scrutinul prezidențial, Ion Chicu. Acesta a acuzat președinta țării de utilizarea resurselor administrative în campania electorală după ce aceasta a mers pe un șantier de construcție. De altă parte, CEC spune că în declarațiile apărute public de la eveniment, Maia Sandu nu a îndemnat la vot și nu a făcut agitație electorală, notează noi.md cu referire la agora.

Cu toate acestea fiind candidat în alegeri, Maia Sandu urmează să fac o delimitare clară între activitățile oficiale și cele electorale, recomandă CEC.

În același timp, examinând imagine despre vizita Maiei Sandu pe șantierul podului de peste râul Bac și pasajului peste calea ferată pe drumul M1, despre care se menționează în sesizarea lui Chicu, Comisia subliniază că „nu se poate stabili cu certitudine dacă această activitate de vizită este exercitată de atribuțiile sale în calitate de președinte sau acțiuni de promovare în calitate de concurent electoral”.