Maia Sandu, despre activitatea Veronicăi Dragalin: Rezultate sunt, dar foarte puține. Sistemul se opune© noi.md

Maia Sandu, despre activitatea Veronicăi Dragalin: Rezultate sunt, dar foarte puține. Sistemul se opune

, 4 știri, 15 vizualizări

Președintele Maia Sandu vrea probe concrete care să demonstreze presupusa afiliere a fostei membre a Comisiei Pre-Vetting și Vetting, Tatiana Răducanu, cu controversatul om de afaceri refugiat la Londra, Veaceslav Platon. În opinia președintelui, situația în jurul acestui scandal denotă o rezistență din partea sistemului în fața procedurii de evaluare externă a judecătorilor și procurorilor, notează tv8.md

„Înțeleg că mesajele se referă la evenimente de vreo 10 ani în urmă. Întrebarea mea e ce procuror a clocit această informație timp de 10 ani și iată acum a scos-o la suprafață. Doamna Răducanu și-a depus demisia, va fi numit un alt membru al Comisiei, dar vedem rezistență, tot felul de acțiuni care denotă o supărare a sistemului pe acest proces de evaluare. Poate e și firesc, dar această decizie de evaluare a venit pe motiv că sistemul nu s-a putut curăța de unul singur”, a subliniat Sandu.

Ea mai spune că întreg scandalul în jurul reformei sistemului arată că „justiția s-a înglodat”.

„Justiția noastră s-a înglodat și din păcate sunt încă mulți judecători și procurori care vor să țină și justiția în glod, și țara. Și e clar că nu putem să construim bunăstarea în țara asta atâta timp cât nu scoatem în capăt reforma justiției. Chiar dacă construim drumuri, școli model, creștem salarii și pensii, cât nu sunt sancționați corupții, oamenii nu vor crede în țara lor”, a menționat șefa statului.