Maia Sandu, după întrevederea cu fermierii: „Voi discuta cu Parlamentul și Guvernul pentru a deschide…”5Foto1Video© politik.md

Maia Sandu, după întrevederea cu fermierii: „Voi discuta cu Parlamentul și Guvernul pentru a deschide…”

, 5 știri, 0 vizualizări

Președinta Maia Sandu a venit cu o reacție după discuțiile de astăzi, 25 septembrie, cu reprezentanții mai multor asociații de producători de cereale din diferite regiuni ale țării. Ea a declarat că va discuta cu Parlamentul și Guvernul pentru a identifica împreună cu fermierii soluții de comun acord.

Maia Sandu a mai adăugat că a văzut deschidere din partea furnizorilor participanți pentru extinderea perioadei de achitare a datoriilor. ”E nevoie să identificăm un instrument clar prin care să protejăm fermierii de penalitățile exagerate și silite”.

„Din discuția de azi este clar că noi, cu toții, conștientizăm că schimbarea climei este inevitabilă și e nevoie de transformări substanțiale în sectorul agricol pe termen lung, ca să nu avem aceeași problema an de an. Totodată, sunt convinsă că asemenea discuții, dar și punerea în practică a unor soluții viabile se pot face doar prin dialog.